Pompoen & Yale blauw

Een van mijn favoriete kleurencombinaties is oranje met blauw, en dat het liefst in die mooie, diep en rijke tinten. Zoals deze kleur pompoen. Warm en spannend tegelijk, vind ik. (Mijn voorliefde voor de kleur van pompoenoranje kan komen door het feit dat ik echt een herfst mens ben!) Gecombineerd met een diepe en iets warme blauw - een complementaire kleur - is tegelijk verrassend en vertrouwd.

 

De 'adellijke' tinten van Yale blauw zijn dan een mooie match voor zo een warme pompoenkleur. Volgens het woordenboek is Yale blauw een diepe donkerblauwe kleur met meer rood en iets lichter dan bijvoorbeeld koningsblauw, keizerblauw of Napoleon-blauw. Dat maakt het contrast met donker oranje net dat tikkeltje minder groot, en geeft dat vertrouwde gevoel.

 

In het Fashion Color Report van deze winter heeft Pantone ook eigen variaties deze twee kleuren meegenomen. Zo heerlijk gaan die twee kleuren samen. Gebruik ze als accentkleuren bij een boterzachte, warme beige (zoals die Butterum van Pantone) voor een warme, winterse palette. Of zoals in de foto, als accenten bij een frisse, strakke wit voor een wat lichter, koelere look.

 

In de foto: Vlinder droom #3 en Vlinder droom #1 (momenteel niet verkrijgbaar)

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter